Wie zijn we

Volleybal heeft altijd al geleefd in Groot Lille, waar men oorspronkelijk drie clubs had; Smash Poederlee, Vlam Wechel en 't Hoekske Gierle. Smash Poederlee en 't Hoekske Gierle werden na enige tijd één club en uiteindelijk is in 2000 Wegi Groot - Lille als volleybalclub ontstaan uit de fusie van Vlam Wechel en 't Hoekske Gierle. In 2018 wijzigde onze naam in Heylen vastgoed - Wegi Lille.  Als club trachten we vooral iedereen de kans te geven om deel te nemen aan volleybal, zowel competitief als recreatief!

 

Senioren

We hebben zowel damesploegen als herenploegen in de Provinciale en gewestelijke competitie.  Daarnaast zijn er ook nog 3 recreatieve ploegen; 2 Damesploegen en 1 Herenploeg.

 

Jeugd

Sinds 2008-2009 heeft de sportieve cel van de jeugdwerking duidelijke lijnen uitgetekend en weet men waar men naartoe wil met de jeugd. Vaak, te vaak, wordt er gezegd wie jeugd heeft, heeft toekomst. Wel Heylen vastgoed - Wegi Lille zegt liever "wie jeugd heeft, moet er iets mee doen!".  We zijn als club als het ware van nul moeten beginnen, maar als je nu ziet dat het jeugdledenaantal enorm is toegenomen, kunnen we enkel stellen dat het harde werken loont. Onze jeugdwerking mag absoluut gezien worden, alsook het jeugdtrainerkorps!

 

Bewegings- en Volleybalschool 'Bob en Saartje'

Voor kinderen vanaf de instapkleuterklas tot het tweede leerjaar bieden wij de mogelijkheid om op een speelse manier kennis te maken met de volleybalsport. Bij de bewegingsschool (2,5 jaar tot 5 jaar) ligt de nadruk vooral op plezier en spel. Op een speelse manier gaat men werken aan lichaamsbesef rond thema's zoals hoog-laag, smal-breed, groot-klein, en verschillende soorten van balvaardigheid: werpen, vangen, rollen, botsen, ...  In de Volleybalschool (U7 en U9) wordt de eerste aanzet in de volleybaltechnieken gegeven.

 

Recreatieven

Sinds 2007 neemt volleybalclub Heylen vastgoed - Wegi Lille ook deel aan de GERVVOT-competitie. GERVVOT is een organisatie die ervoor zorgt dat recreatieve volleybalploegen uit de omgeving van Turnhout op een vriendschappelijke en sportieve manier tegen elkaar kunnen spelen.  Momenteel heeft onze club één gemengd team in de recreatieve competitie.

 

Randactiviteiten

Wat zou een sportclub zijn zonder randactiviteiten.  Onze grootse randactiviteit is ons minivoetbaltornooi. Dit loopt al meer dan 40 jaar en is uitgegroeid tot één van de grotere tornooien in omstreken (ieder jaar rond de 70 inschrijvingen) Meer info vind je op de tornooi site.